Verhalen van medewerkers: geen dag is hetzelfde

Loopbaanreis SSOE: van start tot finish gemotiveerd aan de slag.

Medewerkers in het onderwijs zijn altijd bezig met de ontwikkeling van hun leerlingen, maar ook hun eigen ontwikkeling vinden ze erg belangrijk. SSOE biedt haar medewerkers dan ook alle ruimte om verder te groeien. Dat is onderdeel van goed werkgeverschap én een manier om hen te blijven motiveren voor hun werk bij SSOE.

Op ontdekkingsreis: slimme digitale oplossingen verrijken het onderwijs.

Slimme ICT-innovaties kunnen het onderwijs verrijken en nog aantrekkelijker maken. ICT kan leerlingen helpen om makkelijker te leren en ondersteunt bij het versterken van zelfredzaamheid.

Kinderen zonder stem een stem geven. Communicatiebord ondersteunt bij deze reis.

Ook als je niet of nauwelijks kunt praten, moet je volwaardig mee kunnen draaien in de maatschappij. Met ondersteunde communicatie (OC) kunnen kinderen en volwassenen die niet spreken toch hun stem laten horen. Logopedist Thérèse van der Biezen vertelt over de nieuwste inzichten rond ondersteunde communicatie.

Stagiaire Jasmijn van den Berkmortel vindt bestemming bij SSOE.

Dat ze het onderwijs in wilde, wist Jasmijn van den Berkmortel (20) al op haar vierde. Ze ging dan ook naar de pabo, met het plan om kleuterjuf te worden. Een presentatie van SSOE veranderde dat. Jasmijn koos vol overtuiging voor het speciaal onderwijs en loopt nu haar afstudeerstage bij de Antoon van Dijkschool.

Zij-instromer Nicolette Velthove ging met succes nieuwe reis aan.

Van oorsprong is Nicolette Velthove (39) logopedist. Ze werkte daarna in de kinderopvang en rondde in 2019 een hbo-studie psychologie af. Wat ze vervolgens wilde gaan doen, wist ze nog niet. Tot ze gastlessen mocht geven tijdens haar stage bij de Kindertelefoon. Daar ontdekte ze dat haar hart bij lesgeven ligt.

Ga je mee op reis?
Ik weet de weg.

Wil je meer weten over werken op de scholen van SSOE?